tisdag 21 oktober 2008

Dagen D!

Full aktivitet från klockan 7 på morgonen.
Huset kommer i fem moduler. Detta är huset sett från baksidan.
Modul fyra. Del av kök och vardagsrum.
Monteringen av modulerna tog ca två timmar inklusive avlastning.
Framåt eftermiddagen kom takstolarna på plats. Patrick var med och spikade medan jag tog bilder och bar grejor. Det är rätt fullt med saker i huset när det kommer, eftersom det mesta fraktas i de olika modulerna.

Det var helt fantastiskt att gå omkring i huset och titta! Tvättstugan och badrummet på nedervåningen är redan helt klara, sånär som på det rektangulära tvåpersoners massagebadkaret som ska monteras när det har levererats. Vi valde bort det vanliga badkaret, liksom spisen. I tvättstugan har vi torkskåp som tillval, och vi kommer att köpa en tvättmaskin som passar oss och inte välja den tvättmaskin man kan välja genom Älvsbyhus. Det var rymligt och fint i tvättstugan, och vi blev nöjda med de våtrumstapeter vi valt.

Bygglaget har lovat att vända kyl och frys som planerat. Vi har ett jättebra bygglag med trevliga, kunniga och lättsamma snickare. Tur! Tur har vi för övrigt med vädret också. Det duggregnade nämligen när jag åkte in till Frösön igår morse, men när klockan blev sju upphörde regnet och sedan klarnade det upp. I natt blåste det rätt rejält - och så blev det fint väder på dagen!

Idag har jag inte varit på plats och fotograferat, men Patrick har varit med och hjälpt till. Nu är läkten på taket på plats liksom vindskorna och farstukvisten, samt ett gäng andra saker som kanske inte syns lika väl. Imorgon ska takkupan byggas. Den tar tydligen ungefär en dag i anspråk att göra, men vi är helnöjda med att ha gjort det tillvalet, eftersom takkupan förändrar övervåningen helt och hållet.

Ett tips till er som ännu inte har skickat in fabriksordern: Välj den bättre värmepumpen. Det gjorde vi. Förutom att den lär ska vara effektivare så låter den dessutom mycket mindre (i princip ingenting). Jag antar att det är fler än jag som vill att det är tyst i huset när man ska sova ...

1 kommentar:

Annakarin @ Mathias.W sa...

Vad härligt med ett nytt hus. Brukar titta in hos dig då och då och beundra dina fina vovvar.
Ha en skön höst.
Annakarin